Чіткого механізму впровадження соціальних ініціатив немає

Начальник головного управління праці та соціального захисту населення Івано-Франківської ОДА Ярослав Лаган та начальник головного управління Пенсійного фонду Івано-Франківської області Анатолій Назаров під час спільної прес-конференції намагалися переконати присутніх, що соціальні ініціативи Президента України є цілком реальними та будуть втілені у життя.

 «Тут немає ніякої політики в тому, що уряд та Президент вийшли з такою ініціативою, адже макропоказники дозволяють говорити про покращення економічного становища», - сказав Анатолій Назаров.

 Проте, жоден із начальників так і не зміг розповісти про механізм, за яким відбуватимуться додаткові щомісячні нарахування до пенсій та соціальних допомог. Також, не відомо звідки уряд взяв саме такі, а не інакші суми надбавок.

Як з'ясувалося, поки що, уряд розробляє і нормативні документи, відповідно до яких будуть впроваджуватися соціальні ініціативи.

 «Самої технології нарахування поки ще не має, так і не проведено конкретних розрахунків, тому за яким саме механізмом будуть впровадженні соціальні ініціативи теж невідомо. Чому, наприклад, з 1 липня військовослужбовцям передбачається підвищення пенсій на 165 гривень, а не 160 чи 170, теж важко пояснити, але уряд готує документи, в яких все чітко буде розписано», - додав Анатолій Назаров.

Леся, 13.03.2012 11:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини