Заява громадського руху «Молодь за зміни»

Сьогодні, напередодні дня народження великого поета, генія українського народу, Тараса Григоровича Шевченка, ми звертаємося до всіх свідомих людей нашої країни, які не згодні з теперішньою ситуацію і прагнуть змін для кращого майбутнього.

            Сьогодні українці не розуміють всю важливість знання рідної мови, а це - національна ідентичність.  На вулицях ми дуже часто чуємо русизми, нецензурщину, суржики. Найбільш загострена ця проблема на сході України та в Криму. Значна частина нашої інтелігенції, не володіє українською мовою і ледь читає свої промови з листка, плутаючи слова, наголоси та не усвідомлюючи що цим самим зневажають рідну мову.

Через залежність нашої країни від ресурсів та інших меркантильних інтересів, нам доводиться  бути на короткому повідку у Росії . Відповідно наша влада ухвалює рішення,які не настільки спрямовані на розвиток нашої країни, як на процвітання інших держав, а нас вганяє все глибше у помийну яму.

            Щоденно сини та дочки великої матінки України готові розтерзати, розпродати по частинах нашу землю, лишень аби при цьому самому гарно заробити. Мораль пропала і почалось  нахабне свавілля з боку чиновників, ці слова точна сказані про більшість із тих, хто зараз при владі, хоча здебільшого для них слова та поезія Шевченка просто не знайомі! Проте для таких як вони були адресовані такі рядки поета : «Доборолась Україна, до самого краю, гірше ляха свої, діти ïï розпинають». Це зовсім не ті люди, які готові віддати власне життя за долю нашої країни, а просто псевдо патріоти, які на екранах телебачення готові нам розказати будь яку казочку, заради нашого голосу.

            Не вчимося на уроках власної історії. Українці досі не вміють правильно вчитися в інших народів: бажане вони вважають за дійсне і плутають «праведне з грішним».

            Включивши телевізор чи радіо, ми практично весь час чуємо російські телепередачі та зарубіжну музику. Чому? Невже немає українських співаків та ведучих, які б популяризували українську культуру? Є, але нажаль право на все українське у нас  масово порушується, доля  україномовних пісень на радіо не перевищує 10-15%, з літературою не краще, на україномовну половину України припадає лише 10% журналів, 10% книжок, 30% газет, отож читати також нічого. Виходить, що в Україні потрібно вчити російську мову, або робити тобі тут буде нічого.

           

Звертаємося до українців:

         Поважайте українську мову, популяризуйте її та розмовляйте нею, адже кожна освічена людина обов'язково повинна знати свою рідну мову: «Учiтесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь…».

        Уважно ставтеся до обрання представників народу у вищому керівництві держави. Адже саме вони і задають напрямок руху та обирають нам політичних «друзів». Останнім часом їхні інтереси зводяться тільки до наповнення власного кошелика, а не казни держави, робіть з цього правильні висновки.

        Вивчайте історію, адже ці знання дають змогу не повторювати старих помилок у майбутньому.

        Об’єднайтеся, задля процвітання нашої держави, адже всі бар’єри,тільки у свідомості: «Обнімітеся брати мої, молю вас, благаю!».   

   

        Звертаємося до Президента та Верховної Ради України, всіх політиків, та тих, хто при владі: будьте свідомими громадянами нашої країни, вивчіть українську мову, дбайте про добробут громадян, будьте морально вихованими та щирими АБО Ж ПОКИНЬТЕ НАШУ ДЕРЖАВУ!

        Тих, кого задовольняє більше російська мова - кордони відкриті, їдьте туди! Ніхто вас не тримає!

       У відносинах з нашим старшим братом проявіть гнучкість мислення, дипломатичність, твердий характер, укладайте взаємовигідні міждержавні договори, які б засвідчували спільні інтереси, а не тільки вигоду Росії.

Припиніть кидати слова на вітер, припиніть брати хабарі, припиніть розкрадати національне багатство! Подайте приклад іншим, станьте гордістю нації, будьте кращими з кращих, адже  ми довіряємо ВАМ долю нашої України! «Схаменіться! Будьте люди, бо лихо вам буде».

       Створіть належні умови для розвитку української інтелігенції,яка пише книги, відроджує український фольклор і активно пропагує все наше і рідне. Саме зараз слушний час надати їм нашу підтримку, підтримати їх і активно розвивати.

       Дбайте про нашу неньку Україну та її свободу, будьте патріотами,  щоб не даремною була боротьба наших пращурів, які проливали свою кров та померали, захищаючи українську землю! Ставтеся до рідної країни так, як закликає великий Кобзар : «Свою Україну любіть, любіть її во время люте,в останню тяжкую минуту за неї Господа моліть»

      Любіть Україну! Слава Україні! Героям Слава!

 

 

Громадський рух «Молодь за зміни» (Івано-Франківська область)

Леся, 07.03.2012 18:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини