Чому з гарячого крану тече холодна вода?

Протягом усього опалювального сезону мешканці Івано-Франківська дуже часто скаржаться на недогріви гарячої води. Крім того, багатьом споживачам доводиться спускати воду, бо спочатку з крану тече холодна, а тільки через деякий час гаряча вода.

Як пояснює заступник директора «Теплокомуненерго» з розрахунків та реалізації Ігор Угриновський, це пов’язано з відсутність циркуляційних систем, як в самому будинку, так і прибудинковій системі.

«Тут треба розглядати два питання: питання наше та балансоутримувача. Питання наше – відсутність циркуляційних систем до будинку, тобто вода подається по одній трубі. В такому випадку, споживачам цілого будинку, щоб взяти гарячу воду потрібно її спустити від будинку до самого теплового пункту. Ми вже дуже багато таких систем встановили, роботи проводимо в міжопалювальний період. Але вирішення цього питання є надзвичайно важким у фінансовому плані. Крім того, відповідні системи повинні бути і в самому будинку, що відбувалася постійна циркуляція гарячої води у трубах», - сказав Ігор Угриновський. 

Леся, 03.03.2012 12:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини