Прокурору Городенківщини за «публічну інформацію» винесено зауваження

В жовтні 2011 року Станіславська  правозахисна група звернулась до прокурора Городенківського району з приводу ненадання Городенківською міськрадою публічної  інформації про земельні ділянки. Проте, як не дивно , районним наглядачем за додержанням та виконанням законодавства   жодних заходів прокурорського реагування з приводу порушення Закону України  «Про доступ до публічної  інформації» не було вжито, а надано лише  формальну відписку.  Більше того, в своїй відповіді районний прокурор  зазначив неправдиві відомості, що міською радою інформацію  на запит було  надано.  

З приводу протиправної  бездіяльності  прокурора Городенківщини  юристи організації звернулись  до вищестоящого  прокурора .  Прокуратурою   Івано-Франківської області   було встановлено, що прокурором  Городенківського району неналежно розглянуто скаргу, не вжито всіх заходів прокурорського реагування стосовно порушення    Закону України  «Про доступ до публічної  інформації»  з боку Городенківської міської ради.  З метою усунення порушень Закону України  «Про доступ до публічної інформації» прокурору Городенківського району  направлено зауваження щодо неналежного розгляду скарги  Станіславської  правозахисної групи,  а міському голові  м. Городенка  внесено подання. 

Голова Станіславської правозахисної групи Андрій Малетин зауважує, що прокуратура  Городенківського району, всупереч ст.4 Закону України «Про прокуратуру»  чомусь не забезпечила утвердження верховенства закону. Така реакція прокурора - це ніщо інше як,  допомога міській раді приховати  відкриту  (публічну)  інформації про земельні ділянки  від громадськості, – резюмує Андрій Малетин.

Запит на інформацію  подавався  в міську раду в рамках проекту  «Реалізація права на доступ до інформації про управління та розпорядження землею територіальних громад у Івано-Франківській області» за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».

 

Ярослав Васютин, юрист Станіславської правозахисної групи.

 

 

 

 

Леся, 02.03.2012 12:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини