«Сен-Гобен» побудує гіпсокартонний завод в Хриплині

Депутати Івано-Франківської міської ради прийняли рішення, згідно якого, вони зобов’язуються сприяти будівництву гіпсокартонного заводу в Хриплині.

Інвестором даного проекту є «Сен-Гобен будівельна продукція Україна" (Київ), дочірня компанія одного з найбільших у світі виробників скла, будівельних і високотехнологічних матеріалів міжнародного концерну Saint – Gobain.

Представник «Сен-Гобену» презентував депутатам проект майбутнього заводу, згідно якого кошторис проекту складає 50 мільйонів євро, буде створено 130 робочих місць, плюс місця для субпідрядників, а загальна сума податків сягне 90 мільйонів гривень.

«Кошторис даного проекту 50 мільйонів євро, буде створено 130 робочих місць, на кожне з яких буде створено три робочі місця для субпідрядників. Згідно бізнес-плану вихід заводу на повну потужність планується на третій рік експлуатації, наші спеціалісти порахували, що за рік податок на додану вартість складе 65 мільйонів гривень, податок на прибуток – 9,8 мільйони гривень, податок за користування надрами – 6,9 мільйони гривень, нарахування за заробітну платню – 7,9 мільйони гривень, це при середній зарплаті працівника на задові 4 300 гривень», - розповів представник «Сен-Гобену».

Компанія вже отримала дозвіл та розробляє гіпсове родовище, протягом 2012-2013 року планує отримати дозвіл на будівництво заводу, в 2015 – ввести його в експлуатацію. Крім того, «Сен-Гобен» обіцяє викупити у міста ділянку, яку нададуть під будівництво з усіма спорудами. Тобто, Івано-Франківськ на будівництву гіпсокартонного не затратить жодних коштів.

Леся, 29.02.2012 15:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини