Городенківський цукровий завод знову запрацює

За сприяння голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації цукровий завод у Городенці відновив свою роботу.

«Ви знаєте, що три роки цукровий завод у Городенці не працював, але в минулому році Михайло Вишиванюк взяв під особистий контроль це питання і завод запрацював. Зараз іде процес відновлення довіри сільгоспвиробників до цього заводу, адже втратити довіру дуже легко, а отримати – важко. Так, цього року, завод готується до роботи, зараз ідуть інтенсивні ремонтні роботи», - розповів в. о. начальника управління агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин.

Своїми силами івано-франківські сільгоспвиробники не зможуть наповнити область цукром, тому їм доведеться звертатися за допомогою до сусідів.

«Цього року ми посіяли 4 700 гектарів цукрового буряку, це на 700 гектарів більше, ніж у минулому році. Цукор буде вироблений, але, безперечно, його буде недостатньо для внутрішнього забезпечення. В нас потреба для внутрішнього використання населенням та промислової переробки в межах 46 тисяч тонн. Якщо ми посіяли 4,7 тисячі гектарів, вихід цукру десь 12%, то отримаємо 6-7 тисяч тонн, а решту будемо завозити із інших регіонів», - додав Іван Андріїшин.

Леся, 30.08.2011 11:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини