Опозиційний уряд пропонує кошти на утримання чиновників спрямувати на соціальні потреби

Опозиційний уряд пропонує перерозподілити кошти Держбюджету, спрямувавши більше 7,1 млрд. грн., закладених на утримання держапарату, на соціальні потреби громадян.

Таку пропозицію вніс міністр фінансів опозиційного уряду Андрій Сенченко.
 
За його словами, ця пропозиція міститься у постанові Опозиційного уряду про невідкладні заходи щодо соціального захисту населення, ухваленій під час сьогоднішнього засідання.

Сенченко зазначив, що незважаючи на обіцянки влади щодо скорочення численності державного апарату, у Держбюджеті в рази збільшено видатки на утримання апарату Генпрокуратури, МВС, головного управління внутрішніх військ, апарату Верховної Ради, МЗС, СБУ, УДО, ДУС, та низки інших державних органів.

Андрій Сенченко заявив, що опозиція вимагає перенаправити ці видатки, загальна сума яких сягає 7,1 млрд. грн., на соціальні потреби громадян.
 
Міністр фінансів опозиційного уряду вважає, що ці кошти в першу чергу мають бути перераховані Мінсоцпраці з метою збільшення втричі суми щорічної допомоги ветеранам війни і жертвам нацистських репресій; також збільшити виплати на соціальний захист чорнобильців;  збільшити видатки, передбачені на перерахунок пенсій; на перерахування виплат разової компенсації шахтарям-інвалідам. Також опозиційний уряд пропонує збільшити  субвенції Держбюджету для місцевих бюджетів на виплату компенсацій по житлово-комунальним послугам, на допомогу багатодітним сім'ям та на дітей-інвалідів.

У свою чергу прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв заявив, що за інформацією мерів міст і голів бюджетних комітетів місцевих рад, у четвертому кварталі у Бюджеті не існує жодної статті, які б йшли на фінансування охорони здоров'я, освіти, соціальної політики.
 
"Це безпрецедентний факт, коли в бюджеті держави не існує можливості фінансування ключових захищених статей бюджету", - заявив він.
 
Також за словами Соболєва, цього року виплати зовнішніх боргів країни складають майже половину дохідної частини бюджету.

У свою чергу міністр сільського господарства опозиційного уряду Іван Кириленко звернув увагу на необхідність термінового фінансування  потреб сільського господарства у зв'язку з наближенням весняно-польових робіт.
 
За його словами, на ці потреби можна було б спрямувати, зокрема, кошти, отримані від приватизації меткомбінату ім. Ілліча, «який відданий безкоштовно найбагатшій людині України».
Леся, 23.02.2012 18:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини