Молодші школярі вийдуть на навчання в промерзлі класи

Завтра школярі так званої молодшої школи (учні 1-4 класів) виходять на навчання. Про це сьогодні повідомив міський голова Віктор Анушкевичус.

Уроки будуть розпочинатися о 10 ранку і триватимуть по 35 хвилин.

На перший погляд здавалося б, що все логічно – надворі потепліло, можна відновлювати навчання, але є один нюанс, про який влада чомусь мовчить.

Як повідомили агентству «Малакава» вчителі деяких шкіл міста, у класах страшенно холодно. Температура у них становить від 2 до 12 градусів тепла. Зараз в таких умовах навчаються учні старших класів, завтра в холодні класи мають вийти і молодші школярі. Нагадаємо, що за санітарними нормами в приміщеннях, де навчаються діти має бути не менше +18.

Вчителі повідомляють батькам про те, яка температура в класі і відзначають, що батьки повинні самі визначити, чи готові вони віддати на навчання дитину, чи ще якийсь час залишити вдома.

За неофіційною інформацією, холодно в школах міста тому, що під час морозів влада вирішила зекономити грошей на газі і попри вказівку підтримувати температурний режим у межах норми, цього не зробила. Простіше кажучи, опалення було майже відімкнуто, саме тому школи «промерзли» і зараз навчатися в класах, де температура не перевищує +10 – майже нереально.

Леся, 07.02.2012 14:59



Вибір редакції

Найпопулярніші новини