На Прикарпатті імпорт товарів перевищує їх експорт

В Івано-Франківську області протягом 2011 року більше товарів ввезли, ніж з неї вивезли. І ця різниця у грошовому еквіваленті склала суму понад  128 мільйонів доларів.

Про це на колегії Івано-Франківської обласної державної адміністрації повідомив Володимир Попович начальник головного управління економіки ОДА.

«За січень-листопад 2011 року експорт та імпорт товарів в області зріс у 2 і 1,7 рази відповідно. Так експорт склав  845,7 мільйони доларів, а імпорт – 973,8 мільйони доларів. Таким чином, сальдо в балансі зовнішньої торгівлі  області є від’ємним та становить  128,1 мільйони доларів», - навів дані Володимир Попович.

Губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк обґрунтував це тим, що значний процент імпорту склало машинне обладнання, яке у майбутньому дасть свої результати.

«В основі такої різниці лежить те, що великий процент імпорту складає машинне обладнання, яке призначене для налагодження виробництва та створення нових робочих місць, які у майбутньому дадуть додатково вироблену продукцію, а відповідно додатковий експорт та надходження до бюджету», - пояснив Михайло Вишиванюк.

Леся, 31.01.2012 18:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини