Укладення прямого договору з мешканцями гуртожитку щодо надання послуг електро та газопостачання поки що не можливе

Щоб вирішити проблему переведення частини гуртожитків міста Івано-Франківська на розрахунок за надані послуги на підставі прямих договорів за круглим столом зібралися представники міської влади, КП «Єдиного розрахункового центру», ПАТ «Прикарпаттяобленерго» та ПАТ «Івано-Франківськгаз».

Як газовики, так і електрики не відмовляються укладати з мешканцями гуртожитків прямих договорів, проте зважаючи на законодавчу сторону аспекту повинні бути дотримані певні умови.

«Законодавчо є  встановлено дві умови такої можливості:
1.    Переведення даних гуртожитків у житловий фонд, тобто змінення статусу
2.    Об’єктом споживача з яким може бути укладено догорів повинна бути територіально відокремлена газифікована споруда, що належить споживачу на праві власності чи користування», - пояснює представник «Івано-Франківськгазу».

Також потрібно встановити квартирні засоби обліку електроенергії та переробити систему електричних мереж у гуртожитках, адже вона не відповідає вимогам електророзприділення, які повинні бути для окремих квартир.

Тільки після проведення всіх процедур можна буде говорити про підписання прямих договорів.

На разі, мова йде про 20 будинків (гуртожитків) по електропостачанню та 8 – щодо газопостачання, співвласники яких позбавлені можливості здійснювати розрахунки за надані послуги відповідно до прямих договорів.

Леся, 11.01.2012 15:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини