«Єдиний розрахунковий центр» відмовляється підписувати договори з енерго і газопостачальникими

Між КП «Єдиний розрахунковий центр» та енерго і газопостачальникими виникла проблема підписання договорів щодо надання послуг. ЄРЦ вимагає, щоб постачальники підписували прямі договори з мешканцями, оскільки, вони не хочуть брати на свій баланс ці будинки, адже у них є значна заборгованість за розрахунки, яка ляже на плечі комунального підприємства.
 
Як пояснює заступник директора КП ЄРЦ Микола Вітенко після підписання прямих договорів зменшиться тариф за  надані послуги
 
«Гуртожитки на баланс ми прийняли з 1 листопада, але виникає ряд питань по електро та газопостачанню. На жаль, так традиційно склалося що РЕМ або газконтора не хочуть брати їх на прямі розрахунки. Відносно світла, то таких гуртожитків у місті є 22. Зі свого боку, ми будемо домагатися, щоб були укладені прямі договори. Це тільки піде на користь мешканцям, оскільки світло по непрямих договорах відводиться гуртожиткам, як населеному пункту по тарифу з ПДВ 36 копійок, а якщо будуть прямі договори то ціна буде менша», - зазначає Микола Вітенко.
 
Секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків підтримує керівництво ЄРЦ та обіцяє, що це питання вирішить профільна депутатська комісія.
 
«Сьогодні близько 80 будинків у місті не мають прямих розрахунків за газ та світло. Якщо мешканці заключать прямі договори, то це допоможе вирішити нагальні проблеми боргів наших підприємств. Звичайно, що постачальнику легше працювати з одним постачальником ніж із тисячу мешканцями і тариф для юридичних осіб та фізичних є різними. Ми розглянемо це питання на відповідній депутатській комісії та вже потім винесемо проект-рішення», - пояснює Руслан Марцінків.

Леся, 03.01.2012 11:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини