Мешканці кількох івано-франківських будинків можуть залишитись без газу та світла — ЄРЦ

Через відмову в укладанні прямих договорів енерго- та газопостачальними підприємствами, мешканці кількох івано-франківських будинків можуть залишитись без газу та світла.

Останніми днями в пресі була поширена інформація про те, що КП «Єдиний розрахунковий центр» ніби то відмовляється брати на баланс івано-франківські гуртожитки. Тим самим, ігноруючи рішення сесії міської ради, за яким все нерухоме майно, що перебувало на балансі комунальних ЖЕО повинно бути передано ЄРЦ.

«Відповідально заявляємо, що така інформація є неправдивою, – стверджує директор КП «Єдиний розрахунковий центр» Вадим Войтик. – Всі житлові будинки були комісійно прийняті, рішення сесії та розпорядження міського голови виконано. Гуртожитки перебувають в управлінні нашого підприємства.
Ймовірно, що мова йде не про балансоутримання, а про укладання посередницьких договорів на енерго- та газопостачання, – припускає п. Войтик. – Це дійсно є проблемою. Адже на наш погляд в цьому випадку жодної проміжної ланки у стосунках монополістів та споживачів послуг не потрібно. Мешканці гуртожитків не повинні бути для когось споживачами другого сорту та мають повне право отримувати послуги без посередництва «ЄРЦ» та за звичайною ціною».

Попри звернення з боку підприємства «Єдиний розрахунковий центр» та громадян, позиція енерго- та газопостачаючих підприємств залишається незмінною. Споживачі приблизно 15 міських будинків не мають можливості укласти прямі договори на відповідні послуги.

Про хід переговорів з профільними підприємствами та суть існуючого непорозуміння буде повідомлено під час прес-конференції керівництва КП «Єдиний розрахунковий центр», що відбудеться ближчими днями.

Прес-служба КП «ЄРЦ»

Леся, 05.01.2012 17:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини