Депутати Івано-Франківської обласної ради проголосували за бюджет на 2012 рік

Сьогодні Івано-Франківська обласна рада нарешті прийняла обласний бюджет на 2012 рік. Депутатський корпус кількістю 94 голоси «за» визначив, у якому напрямку Прикарпаття буде рухатися у наступному році.

Проте, депутати називають цей бюджет антисоціальним, таким який не сприяє жодному розвитку, хіба розвитку корупції.

«Цей бюджет не є бюджетом розвитку. І зразу цитата: «Бюджет дуже важко назвати бюджетом розвитку, оскільки саме витрати на розвиток передбачені в цьому документі в недостатній кількості»
Бюджет 2012 року не є соціальним бюджетом. Цитата: «Це не та політика, яку треба вітати щодо державного бюджету, вона не сприяє вирішенню важливих соціальних завдань».
Бюджет 2012 року не відображає розвиток територій. «Фонд регіонального розвитку, який було доручено уряду створити – це завдання виконано неналежним чином».
Бюджет 2012 року є бюджетом можливості для корупції. «Є така тенденція, що в цьому бюджеті буде менше прозорості, більше можливостей для корупції, для непрозорих рішень, ручного розподілу коштів, ніж було в минулому».
Автором перших трьох цитат є перший заступник голови адміністрації Президента Ірина Акімова і автором четвертої є радник Президента України Ганна Герман.
Тому ми бачимо, що бюджет є настільки непрофесійним наскільки непрофесійним є уряд, разом з керованою більшістю, яка є у Верховній Раді. І це сьогодні говорить не опозиція, а це визнають самі ж регіонали», - заявив перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій. 

Загалом бюджет Івано-Франківської області у 2012 році складе 2,5 мільярди гривень.

Леся, 05.01.2012 14:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини