В 2012 році управління земельних відносин отримало завдання, яке нереально виконати

Голова постійної депутатської комісії з питань планування фінансів, цін та бюджету Романа Онуфріїв повідомив, що в дохідній частині загального фонду заплановано нереальний ріст сплати за землю у 2012 році.

«Я би хотів з акцентувати увагу по двох статях доходів: доходи від плати за землю та надходження від продажу земель. В доходах загального фонду 2012 заплановано ріст сплати за землю у розмірі 26,5 % що складає 11,3 мільйона гривень. Проте аналіз виконання цієї статті за поточний рік говорить про те, що це нереальна цифра. Теж саме стосується доходів спеціального фонду в частині доходів за продаж земель», - зазначив Роман Онуфріїв.

Щоб вирішити цю проблему Роман Онуфріїв порадив план заходів щодо виконання поставленого завдання та  створити в управлінні підрозділ самоврядних контролерів.

«Тому я вважає зо доцільним доручити управлінню земельних відносин розробити план заходів щодо виконання сплати за землю і доходів від продажу земель у запланованому бюджеті 2012 року. Але безумовно, що управління земельних відносин є підрозділом, який заробляє кошти до міського бюджету,тому також вважаю за доцільним звернутися до міського голови з пропозицією внести зміни у структуру виконавчих органів влади і підсилити  управління земельних відносин підрозділом самоврядних контролерів (в межах існуючої чисельності органів місцевого самоврядування), які здійснюватимуть інвентаризацію фактичного землекористування і виявлятимуть вільні земельні ділянки», - сказав Роман Онуфріїв.

Леся, 30.12.2011 16:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини