Раніше крали шапки, а тепер обкрадають бюджет Прикарпаття! — Романюк

      Рішення коаліції демократичних фракцій обласної ради відкласти розгляд проекту бюджету на 2012 рік, викликано виключно з вини уряду Януковича-Азарова, та підконтрольному ними держказначейству України і в області.

     Уряд вирішив двічі «кинути» область, аналогічно іншим областям, своїми злочинними діями. Перший раз, коли ухвалюючи державний бюджет на 2011 рік, вилучив з дохідної частини обласного та районних (місцевих) бюджетів усі реально дохідні статті, на користь зарахування їх в державний бюджет. Саме такі, «азаровські» вилучення, призвели до перевиконання областю та платниками податків, понад 1,9 млрд.грн. (майже два мільярда грн.), нічого не залишивши в області, районах, містах та селах.

      А в кінці року, уряд заблокував в органах держказначейства проведення всіх платіжних поручень, забезпечених реальними коштами та бюджетними призначеннями,  зароблених областю. Ця сума складає близько 160 млн.грн.
Саме на таку суму уряд свідомо недофінансував (вилучив з області) підприємства, установи та організації Прикарпаття, тисячі людей вчасно не отримали заробітну платню, дотації, субвенції, розрахункові, оплату за енергоносії та інше не проведено.
     Більше того, не зважаючи на завчасне протокольне доручення президії обласної ради обласному держказначейству, підготувати правдиву довідку (інформацію) про реальну загальну суми не проведених платежів, посадова особа держказначейства свідомо збиткувалася та знущалася над депутатським корпусом обласної ради, не надавши жодної реальної цифри заборгованості, безвідповідально та неправдиво маніпулюючи абстрактними величинами. Це найбільше вразило та обурило депутатів майже всіх фракцій.

       Ми вирішили оголосити коротку перерву, для проведення консультацій з усіма без виключення фракціями, які сповідують демократичні принципи. Всі представники фракцій одноголосно(!) погодилися відкласти розгляд бюджету на 2012 рік, як мінімум до надання вичерпної, правдивої, документально підтвердженої письмової інформації, на черговому сесійному засіданні 5 січня 2012р. Якщо ж виявиться, що виконавча влада дальше продовжує грати з громадою області та депутатами «вар’ята», то коаліція демократичної більшості ухвалить радикальне рішення. У випадку ж здійснення 100 відсоткових проплат держказначейством, за 2011 рік, вірогідність ухвалення бюджету на наступний рік реально зростає. Тепер, все залежить виключно від відповідальності/безвідповідальності влади Януковича.

Юрій Романюк
голова фракції «Батьківщина»
в Івано-Франківській обласній раді.

30 грудня 2011р.

Леся, 31.12.2011 11:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини