Василь Плавюк: З Прикарпаття вивезли останню партію пестицидів

 Учора, 15 грудня, з території Івано-Франківщини  вивезли останню партію пестицидів, майже 11 тонн. Зокрема,  непридатних до використання отрутохімікатів позбулися   Долинський район, територія Болехівської міськради та місто  Рогатин.

 Як зазначив  перший   заступник      голови облдержадміністрації Василь Плавюк, кошти на вивезення  пестицидів  надало  Міністерство екології та природних ресурсів України.

 «Завдання Президента України і уряду очистити   територію   країни,  насамперед   туристичні   регіони, від пестицидів,  які  накопичилися ще з радянських часів,  успішно  виконується, - наголосив Василь Плавюк. - До кінця року, як і планувалося,  з  Прикарпаття  пестициди  вивезено  повністю».    

 За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи  Володимира Стебницького, лише  в поточному році з території Івано-Франківської області вивезли більше  200 тонн  пестицидів.  За межами країни отруйні хімікати знешкоджують на спеціалізованих підприємствах, аналогів яким  в Україні немає.

Леся, 16.12.2011 13:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини