До 16 листопада з Прикарпаття будуть вивезені усі залишки непридатних пестицидів — управління охорони навколишнього середовища

Як повідомляє Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Івано-Франківській області, з Прикарпаття скоро вивезуть велику кількість непридатних до використання пестицидів на утилізацію до Швеції. За даними Держуправління, до сьогодні з Прикарпаття вже вивезено 19 тисяч 800 кг, ще 40 тонн вивезуть до 10 листопада, й 54 тонни – до 16 листопада.

«Зараз у нас є 94 тонни проблемних пестицидів, що зберігаються у Тлумацькому районі. У нас була невелика затримка з їх вивезенням, оскільки німецька сторона, яка нас приймала, серйозно завищила ціни на утилізацію відходів. Нам довелося відмовитися від їх послуг. Сьогодні вже налагоджено співпрацю з Швецією, яка погодилася прийняти наші відходи на утилізацію. Вже до 16 листопада з Прикарпаття будуть вивезені усі залишки непридатних пестицидів», – повідомив «Малакаві» начальник Держуправління в Івано-Франківській області Андрій Проценко.

old_editor, 05.11.2009 16:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини