Росія намагається показати свою демократичність?

За попередніми даними, після підрахунку приблизно 96% протоколів у Держдуму РФ проходять чотири партії: "Єдина Росія", КПРФ, "Справедлива Росія" і ЛДПР. При цьому "єдинороси" втрачають конституційну більшість, повідомляє «Інтерфакс».

Проте, на думку політолога Андрія Фармуги, тим, що «єдинороси» втратили більшість, влада Росії намагається показати демократичність у державі.

«Насправді, для російської влади це є досить непоганий варіант. Влада в цій країні сконцентрована у руках виконавчої гілки влади, тобто Президента та Прем’єр-міністра. Росія не є парламентською державою, адже Держдума має менше важелів впливу на те, що відбувається, ніж Президент або Прем’єр-міністр. Позитив для російської влади в тому, що вони таким чином намагаються показати Західному світу, що в них демократична держава», - пояснив Андрій Фармуга.

Згідно з даними, які оприлюднив голова ЦВК РФ Володимир Чуров, провладна "Єдина Росія" набирає 49,54% голосів (на виборах у 2007 році "Єдина Росія" отримала 64,3%, 315 місць у парламенті).

Леся, 05.12.2011 14:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини