На Прикарпатті зростає виробництво борошномельно-круп’яної промисловості, хліба та хлібобулочних виробів

Для успішного розвитку  сільського господарства вагоме значення має належне функціонування підприємств харчової промисловості, частка яких у промисловому виробництві області перевищує 15%, вважає начальник Головного управління статистики в Івано-Франківській області Микола Колімбровський.

 

За даними управління «у січні-жовтні цього року індекс промислової продукції галузі склав 95,9%. Спостерігалося зростання у виробництві продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, хліба та хлібобулочних виробів, макаронних виробів, готових кормів для тварин, м’яса та м’ясних продуктів, менше  випущено молочних продуктів та напоїв».

 

Також в 2011 році втричі збільшився експорт насіння соняшнику, але на 50 % знизилося відвантаження за межі країни продукції тваринного походження, яка була представлена продуктами переробки яєць.

 

«За дев’ять місяців 2011 року порівняно з відповідним періодом 2010р. збільшились обсяги експорту продуктів рослинного походження в 1,6 рази, зокрема, насіння соняшнику (у натуральному вимірі) – у 3 рази, соєвих бобів – у 2 рази, обсяги відвантаження за межі країни продукції тваринного походження, яка була представлена продуктами переробки яєць, зменшилися майже наполовину», - зазначає управління статистики.

 

Леся, 22.11.2011 11:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини