Ми - це дійна корова, яка сама по собі вже дає мало молока — підприємці

В Івано-Франківську зібралися представників малого бізнесу та підприємництва області, щоб обговорити з владою проблеми, які стримують розвиток малого і середнього бізнесу, висловити свої побажання і пропозиції.

Підприємці скаржаться на високі тарифи, які постійно ростуть і складають більше третини собівартості товару.

«Ми маємо певні недоліки, які створюють перепони. Нам не дозволяє розвиватися більш успішно в першу чергу брак доступу до кредитних ресурсів, тому банківська система вимагає змін. Енергоносії в собівартості продукції складають 30-40%, а маніпуляції з тарифами лягають на наші плечі. Ми це дійна корова, яка сама по собі вже дає мало молока, яку потрібно годувати, доглядати, а вже потім доїти», - зазначає представник об’єднання «Ділові люди Прикарпаття».

Губернатор Прикарпаття прогнозує, що тарифи на газ, паливо та електроенергію будуть з кожним роком підніматися все вище, тому боротися з цією проблемою потрібно за допомогою економії використання даних ресурсів.

«Тут стоїть питання енергозбереження. Я десь років десять тому казав, що ми будемо плати за одну літеру солярки один долар, тоді всі на мене дивилися великими очима. Тепер хочу всім наголосити, що скоро ми за один кіловат електроенергії будемо платити 50 центів, а за літру пального – вже два євро. Тому головним є питання енергозбереження, бо тарифи росли, ростуть  і будуть рости», - вважає Михайло Вишиванюк.

 

Леся, 14.11.2011 17:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини