Франківських підприємців вчили, як простіше вести бізнес

Майже 70% українських підприємців, згідно з дослідженням Міжнародної Фінансової Корпорації, вважають, що ключові регуляторні процедури залишаються у нашій державі надто обтяжливим та перешкоджають розвитку бізнесу. Про те, які спрощення відбулися нещодавно у регуляторному середовищі і які нормативні акти покращують умови ведення бізнесу, аналітики МФК розповіли івано-франківським підприємцям на семінарі 24 березня.

За даними Міжнародної Фінансової Корпорації, найбільш обтяжливим для підприємців є адміністрування податків, отримання дозволів, перевірки, а також сертифікація та стандартизація.

«За останній рік на законодавчому рівні відбулися значні зміни, які дозволяють підприємцям покращити умови ведення бізнесу», — розповів Дмитро Пятаченко, Радник проекту МФК «Інвестиційний клімат в Україні».

Метою цього проекту МФК (IFC) є зробити огляд нещодавніх законодавчих змін та пояснити підприємцям, як вони діють і як їх можна використати у їхній діяльності. Послухати про зміни у законодавстві зібралися майже півсотні підприємців з усіх районів Івано-Франківщини.

Найбільш приємними для підприємців нововведеннями стали такі: у 100 разів скоротили мінімальний статутний капітал, необхідний для створення ТзОВ, строк видачі дозволів зменшився до 10 днів, а більшість ліцензій стали безстроковими.

«Одним з важливих факторів спрощення системи отримання дозволів став принцип «мовчазної згоди», який дозволяє підприємцям розпочати діяльність без отримання дозволу, за умови, що підприємець подав заяву та необхідні документи, але у встановлений законом строк дозвіл чи відмову у його видачі не отримав», — пояснив Дмитро Пятаченко. Також скасовано ліцензування для 8 видів діяльності. Більше інформації на сайті www.ifc.org/Ukraine/ic

.

old_editor, 25.03.2010 13:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини