Влада Івано-Франківська розпочинає новий етап у боротьбі з алкоголізмом

Щоб боротися з алкогольною залежністю, міська рада в Івано-Франківську на наступну сесію виносить рішення відповідно до якого встановлюються нові правила продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв.

Так, депутати пропонують заборонити продаж даної продукції у закладах торгівлі: площа яких є меншою ніж 20 кв. метрів та таких,  які не обладнанні відповідним торгівельно-технологічним устаткуванням та охороною; які розташовані на відстані меншій ніж 50 метрів від території освітніх, спортивних закладів, закладів культури та охорони здоров’я; у парках та скверах.

«Ми хочемо обмежити торгівлю алкоголем у нашому місті, особливо це стосується місць біля навчальних закладів, культових споруд, охорони здоров’я. Сьогодні ми законним способом намагаємося це зробити», - зазначив секретар міської ради Руслан Марцінків.

Однією з найважливіших проблем, які сьогодні є у сфері продажу алкоголю це те, що пиво не визначене законом як слабоалкогольний напій, тому його продаж є настільки ж вільним, як торгівля водою.

«Ми також приймемо рішення про звернення до Верховної Ради щодо зміни закону, адже це нонсенс, що пиво виведене з переліку алкоголь них і слабоалкогольних напоїв. Крім того, що досить поширеним явищем серед підлітків є пивний алкоголізм», - додав Руслан Марцінків.

Леся, 08.11.2011 10:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини