Ми плануємо охопити ціле місто тролейбусним рухом – Білик

Під час публічного звіту перед мешканцями Івано-Франківська начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міста Богдан Білик розповів про заходи з залучення туристів перед Євро-2012.

«Туризм в Івано-Франківську ще далекий від досконалості. Тому ми вдосконалюємо його форми і методи. Зараз оголосили конкурс на кращу екскурсію по місту, готуємо каталог «12 причин відвідати місто Івано-Франківськ», який стимулюватиму приїзд туристів. Також розвиватимемо Свято ковалів, хліба та Прикарпатський вернісаж», - повідомив Богдан Білик.

Мешканці міста занепокоєні станом доріг та транспортом, які побачать та відчують на собі туристи.

«Мене дуже цікавить, якими дорогами ми будемо тих туристів возити і яким транспортом? Якщо поїздити по нашому місті, то прийшовши додому можна відкинути ноги та все решта», - запитав слухач.

Богдан Білик запевнив, що над цим питанням влада плідно сьогодні працює, як на національному, так і міжнародному рівні.

«Дороги – загальнодержавна проблема. Сьогодні ми працюємо над залученням коштів від інвесторів, біля 10 мільйонів гривень, на проведення капітального ремонту. Ми над цим питанням працюємо зі Світовим банком, Міжнародним Інвестиційним Банком і можливий випуск внутрішніх облігацій - запозичення, які ми можемо реалізувати через наші внутрішні банки. Остання сесія доручила розробити управлінню економіки програму комунального транспорту, суть її полягає у зменшенні маршруток та збільшенні кількості тролейбусів та їх маршрутів. Ми плануємо охопити ціле місто тролейбусним рухом. Є домовленість з Києвом, що при поступленні нових тролейбусів до Євро-2012, частина буде виділена для Івано-Франківська», - пояснив Богдан Білик.

 

Леся, 03.10.2011 18:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини