Мешканці Верхнього Струтина проти ТОВ «Карпатнафтохім»

Мешканці села  Верхній Струтин занепокоєні тим, що  сесія Івано-Франківської обласної ради без їхньої згоди знову виносить на розгляд питання про надання ТОВ "Карпатнафтохім"  дозволу на геологічне вивчення та промислову розробку покладів солі у Верхньострутинському родовищі.

«Михайло Вишиванюк разом з представниками товариства навіть не зустрілися з громадою села, а просто проїхали селом. Нічого окрім кущів вони там не побачили. Чому нас ніхто не попередив про візит?», - обурена депутат Верхньострутинської селищної ради.

За словами селян, вони занепокоєні тим, що видобувати сіль будуть під їхніми помешканнями, натомість,  генеральний директор ТОВ «Карпатнафтохіму» Сергій Чмихалов запевнив, що всі роботи проводитимуть за межами населеного пункту і поки що, не йде мова про видобування, а тільки дослідження.

«Ми просило дозвіл на геологічну розвідку, через рік, коли ми точно знатимемо де є поклади солі, як її добувати ми прийдемо до вас і тоді попросимо дозвіл на промислову розробку. Окрім того, участок знаходиться за межами села і немає жодного відношення до будинків», - пояснив Сергій Чмихалов.

Голова Рожнятівської районної ради Анатолій Дирів вважає, що проблема у тому, що видобутком хоче займатися російський  інвестор. Також він додав, що такі інвестиції допоможуть наповнити міський та обласний бюджет, проте потрібно підписати чітку інвестиційну угоду.

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк навів чимало аргументів на користь ТОВ «Карпатнафтохім».

«Я виїхав зі спеціалістами подивитися, де має бути скважина, і вона дійсно знаходиться за межами населеного пункту і жодного відношення до села немає. Мова йде про 3200 робочих місць, про нові інвестиції, нові податки в міський та обласний бюджети. Якщо міжнародна компанія бере на себе страховий ризик, то вона не дурна, аби лізти невідомо куди. І останнє, наше сесія у будь-який момент може прийняти рішення про призупинення усіх робіт», - зазначив Михайло Вишиванюк. 

У кінцевому результаті 64 депутати проголосували «за» та четверо проти, отже рішення прийнято.

Леся, 30.09.2011 17:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини