«Водоекотехпром» відкидає свою вину у масовій загибелі риби

КП «Івано-Франківськводоекотехпром» переконує, що стічні води на очисних спорудах підприємства не містять отруйних речовин, а тому немає  вини підприємства у масовій загибелі риби у р. Бистриця поблизу с. Єзупіль Тисменицького району Івано-Франківської області. 

Натомість, фахівці КП «Івано-Франківськводоекотехпром» глибоко обурені документально не підтвердженими звинуваченнями Державної екологічної інспекції. Адже наразі немає навіть акту проведеної перевірки, результатів відібраних проб води і зроблені висновки суперечать усім нормам законодавства та принципу незаангажованості подачі інформації.

За словами головного технолога «Водоекотехпрому» Миколи Вабіщевича, найбільш ймовірною причиною екологічного лиха є несанкціонований скид поверхнево-активних речовин хімічного походження, про що свідчить піна на поверхні. Але як на вході до очисних, так і на виході стічні води Івано-Франківська таких речовин не містять.

У Державній екологічній інспекції стверджують, що жодних обвинувачень вони не висували, а тільки взяли проби води і тепер чекають на результати.

«Ми проводимо лабораторні аналізи по рибі та воді, вони будуть готові через чотири дні, а вже тоді співставимо та подивимося. Я не підписав жодного документу, що забруднення спричинив «Водоекотехпром» і до того часу поки в нас не буде результатів вимірів, я нікого не можу звинувачувати. І якщо хто щось сказав, то нехай і несе відповідальність», - пояснив в. о. начальника інспекції Василь Ковалюк.

«Водоекотехпром» у своїй лабораторії також проводить аналізи, результати яких планують отримати до початку наступного тижня.

«Наша лабораторія також взяла проби води і проводить паралельний з екоінспекцією аналіз, результати якого будуть відомі уже на початку наступного тижня. І власне тоді можна буде робити висновки та назвати винних», – каже фахівець по роботі зі ЗМІ Ольга Сворак.

Нагадаємо, що внаслідок потрапляння отруйних речовин у р. Бистриця поблизу с. Єзупіль Тисменицького району Івано-Франківської області загинуло близько 54 тисяч особин і збитки становлять 850 тисяч гривень.

 

Леся, 30.09.2011 12:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини