Захист Юлії Тимошенко вимагає негайно поновити судове слідство та змінити запобіжний захід

Адвокати Юлії Тимошенко сьогодні подають клопотання до канцелярії Печерського райсуду про негайне поновлення судового слідства задля розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу у зв’язку з погіршенням стану здоров’я екс-прем’єр-міністра та необхідністю надання їй належної медичної допомоги.
 
Про це сьогодні на брифінгу заявив адвокат Олександр Плахотнюк.
 
За його словами, захист стурбований погіршенням стану здоров’я Юлії Тимошенко, яка не отримує належну медичну допомогу і при цьому перебуває у тому корпусі Лук’янівського СІЗО, де знаходяться хворі на туберкульоз, а днями від цієї хвороби в СІЗО померла молода жінка.
 
«Це хвороба, яка може передатися, і від неї не застрахований ніхто», - сказав Плахотнюк.
 
Адвокат повідомив, що зараз стан здоров’я екс-прем’єра погіршився: вона вже тиждень з температурою і ангіною.
 
Олександр Плахотнюк звернув увагу на заяву Омбудсмена Ніни Карпачової про те, що незвільнення і ненадання дозволу правоохоронними органами на належне медичне обстеження і лікування призводить до того, що в умовах слідчого ізолятора помирають люди.
 
Окрім того, адвокат нагадав, що у розгляді справи Тимошенко оголошено перерву до 27 вересня, незважаючи на те, що захист був готовий до дебатів.
 
За словами Плахотнюка, зараз у суді без вирішення знаходяться два клопотання про зміну запобіжного заходу для Юлії Тимошенко від 6 і 7 вересня, і сьогодні буде подане чергове клопотання.
 
«Всім учасникам процесу зрозуміло, що справи Юлії Тимошенко розвалилася, жодного доказу її вини немає, і для того, щоб назвати цей процес об’єктивним, суду терміново потрібно змінити запобіжний захід», - резюмував він.
Леся, 21.09.2011 19:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини