Закон «Про вибори» - тест для Президента та Партії Регіонів – Сич

Прийняття нового Закону України «Про вибори» покаже наскільки владна партія дотримується своїх передвиборчих обіцянок. Таку думку висловив голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

«Цей закон – це тест для Президента України Віктора Януковича і Партії Регіонів, які обіцяли у своїх передвиборчих програмах нові вибори за відкритими списками», - сказав Олександр Сич.

Вибори за мажоритарними списками допоможуть олігархам привести до влади своїх людей, але для Партії Регіонів та Президента буде надзвичайно складно об’єднати їх під своїм началом.

«Є натяк на те, що такий закон може бути прийнятий, оскільки ситуація в самій Партії Регіонів є неоднозначною – йде боротьба угрупувань. Є можливість того, що якщо закон буде на мажоритарній основі, то через округи ті чи інші олігархи постараються провести свої групки депутатів. Але потім, панівній партії та Президенту зібрати до купки всі ці групки буде надзвичайно складно», - вважає Олександр Сич.

Крім того, якщо суспільство не відреагує на судові процеси, які сьогодні відбуваються в країні, то влада може дозволити собі відтермінувати проведення виборів.

«Ситуація, яка сьогодні розвивається навколо Юлії Тимошенко та її соратників по Кабінету Міністрів, говорить про те, що йде жорстке закручення гайок. Ці процеси явно набирають політичний характер і виходять за межі політичного поля. Якщо суспільство буде пасивно реагувати на ці процеси, то є можливість того, що і вибори можуть бути перенесені з тих чи інших причин», - заявив Олександр Сич.

Леся, 05.09.2011 16:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини