Земля в нас недооцінена — Калюжний

Влада радить громадянам України, які мають у своєму розпорядженні землю, не поспішати продавати її після скасування мораторію. Адже, як зазначає заступник голови Держкомагенства України Микола Калюжний, земля в Україні недооцінені.

«Ми повинні донести до громадян, яким видано державні акти на паї, щоб вони не бігли, не спішили продавати свою земельну ділянку. По-перше, вона в нас недооцінена і після відкриття земель буде коштувати не більше тисячі доларів, а можливо і 600-700. Тим паче, вартість землі буде з кожним роком збільшуватися», - вважає Микола Калюжний.

З початком ново року вартість сільськогосподарської землі в Україні зросте майже в два рази.

«Крім того, підготовлена постанова про внесення змін «В порядок обчислення нормативної грошової  оцінки земель сільськогосподарського призначення». Згідно з цією постановою, в нас нормативна грошова ціна зросте в 1,76. І якщо, наприклад, сьогодні по Івано-Франківській області зараз 10,8 тисяч гривень нормативна грошова оцінка одного гектара землі, то вже з першого січня 2012 року ціна становитиме 19 тисяч гривень, а в середньому по Україні – 21тисяча гривень за гектар ріллі », - пояснив Микола Калюжний.

Леся, 30.08.2011 12:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини