Україна для українців?

Родина Гриньків вже 31 рік намагається встановити свої права в Україні, ось вже вісім років вони звертається до влади Івано-Франківська, яка нічого не може зробити.

«Коли в 1980 році створилася сімя виникла потреба в житлі і коли батьки звернулися до директора заводу з таким проханням, їм написали відмову. Після того, як мати перейшла на прізвище батька і поміняла паспорт, вони обоє лишилася постійної прописки, хоча три сімї зі схожими ситуаціями отримали в той час житло. Ми написали 700 письмових звернень за Радянського Союзу і стара влада нічого не вирішила. І в даному випадку за 20 років Незалежності теперішня бездіяльна влада нічого не вирішила», - розповідає Володимир Гриньків.

Люди навіть не можуть змінити радянські паспорти на українські, адже не мають реєстрації. Всі звернення та скарги ходять по колу від Києва до Франківська і навпаки.

«Сім’я восьмий рік проводить акцію протесту «Ні брехні, так справедливості» перед приміщенням міської ради та обласної держадміністрації, за цей період пікетування жодного питання по справах родини не вирішено. Сім’я постійно звертається у вищі інстанції Києва . З адміністрації Президента сотні скарг направляються за належністю в обласну державну адміністрацію, але вони не спрацьовують. Сім’я досі позбавлена всіх Конституційних прав та засобів для існування. Ми зараз без паспортів громадян України, оскільки усіх членів сімї позбавлено прописок», - зазначив Володимир Гриньків.

Всім фактам правопорушення по сьогоднішній день не дано правової оцінки.

Леся, 19.08.2011 15:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини