Туристичний збір на Прикарпатті поповнив місцеві бюджети майже на пів мільйона гривень

Рішення про встановлення туристичного збору на Прикарпатті прийнято всіма, а це 260 органів  місцевого самоврядування, на території яких надаються послуги з тимчасового проживання туристів у розмірі від 0,5 відсотка до 1 відсотка вартості проживання. Середня ставка туристичного збору в області складає 0,9 %. Так, найвищий відсоток встановлено у Косівському, Надвірнянському, Коломийському, Тисменицькому, Тлумацькому районах та м.Івано-Франківську.

Поступлення від туристичного збору за січень-липень поточного року до місцевих бюджетів склали 468,0 тис. гривень і справляють його 634 податкових агенти, які надають послуги з тимчасового проживання. Левова частка платежів – майже 74 відс. належить суб’єктам господарювання, які надають туристичні послуги на території міста Яремче, а також прилеглих до нього населених пунктів. Слід зазначити, що основні надходження туристичного збору припадають саме на зимовий період під час піку гірськолижного сезону, для якого створені сучасні та максимально комфортні умови.

Все більш популярним останнім часом на Івано-Франківщині також стає сільський зелений туризм, який  має чудові можливості розвитку особливо у її гірських та передгірських районах. А ще – пішохідний, культурно-пізнавальний, і так званий подієвий туризм (проведення тематичних свят), які дають змогу збільшити кількість та тривалість перебування туристів в регіоні, що в свою чергу дозволить стабільно поповнювати бюджет платежами від туристичного збору.

Леся, 16.08.2011 15:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини