Першокласники зможуть поспати у школі

Цього року поріг шкіл в Івано-Франківській області  переступить понад 10 тисяч першокласників. Також для всіх школярів проведуть перший урок, тема якого присвячена 20-річчю Незалежності України.

«Загалом по області нараховується близько 13 тисяч першокласників і для всіх тема першого уроку звучатиме «Україно, моя Ти молитво», - говорить Марія Мрічко, заступник начальника головного управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА.

Також профільне міністерство в рамках акції «Дай руку першокласнику» радить створити спеціальні кімнати для денного сну в групі продовженого дня.

 «Перш за все, для першачків кімната для сну передбачається, якщо дитина перебуває у школі цілий день, якщо вона приходить на тих три-чотири уроки, і то вони скорочені по 35 хвилин, то ці кімнати не потрібні. Тобто кімнати для сну потрібні там, де є група продовженого дня у першому класі, в області такі кімнати майже забезпечені. Але в основному батьки дітей забирають, там де є така потреба, то ігрові та кімнати для сну є», - пояснила Марія Мрічко.

Леся, 11.08.2011 15:00



Вибір редакції

Найпопулярніші новини