Якщо Президент не відгукнеться на волання мільйонів українців, будемо звертатися до народних депутатів — Чорноус

Фахівці вважають нещодавно прийнятий Закон «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» антиконституційним.

«Сам закон як за змістом, так і за процедурою його прийняття є відверто неконституційним. При прийнятті закону було порушено цілий ряд приписів Конституції України. Зокрема, в сесійні залі за офіційними даними зареєструвалося 143 депутати, а проголосувало 248 карточок. Це вже порушення не тільки регламенту, а й вимог Конституції. Зокрема, частина третя статті 84 Конституції чітко каже, що голосування на засіданнях Верховної Ради України здійснюється народним депутатом України особисто», - пояснив юрист Володимир Чорноус.

Порушенні також права та свобода громадян, каже юрист. І якщо Президент не накладе вето на прийнятий закон, то депутат звернуться до Конституційного Суду.

«Закон, по-перше, безпідставно звужує обсяг і зміст конституційного права на соціальний захист громадян України. По-друге, за процедурою прийняття порушив низку законів України і насамперед, регламент Верховної ради і Конституцію України. Якщо Президент не відгукнеться на волання мільйонів українців, будемо звертатися до народних депутатів України, я думаю, мінімум 45 їх набереться з числа тих, хто не голосували, для того, щоб вони звернулися з так званим конституційним зверненням до Конституційного Суду України про визнання цього закону повність неконституційним і відповідно втрату ним юридичної сили», - сказав Володимир Чорноус.

Леся, 11.07.2011 18:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини