Україні вигідно, щоб ми народжувалися працездатними, а вмирали у день виходу на пенсію — Чорноус

На думку представників Громадського форуму, прийнятий закон про реформування пенсійної системи не відповідає волі більшості громадян країни та лише ускладнить становище простих людей.

Прийнятий законопроект підвищує пенсійний вік для жінок до 60 років, чоловіків-держслужбовців до 62, а також нормативний страховий стаж повинен для жінок складати 30 років, а чоловіків – 35. Проте, є плюс для депутатів, які зберігатимуть свої пільги.

«З нашої точки зору є неприйнятним підвищення стажу на 10 років. Більше того мені складно уявити ситуацію, коли в 60 років людину приймуть на роботу. На фоні цього всього дуже дивним виглядає збереження пенсійних пільг для депутатів Верховної Ради та різного роду чиновників», - зауважив лідер Громадського форуму Юрій Соловей.

Зважаючи на середню тривалість життя в Україні багато-хто може і не дочекатися виходу на пенсію, вважає лідер Громадського форуму.

«Україні вигідно, щоб ми народжувалися працездатними, а вмирали у день виходу на пенсію», - додав юрист Володимир Чорноус.

Зважаючи на такі обставини, лідер Громадського форуму та його колеги по франції ініціюватимуть проведення позачергової сесії міської ради для прийняття звернення до Президента України з вимогою ветувати нещодавно прийнятий пенсійний закон.

Леся, 11.07.2011 15:33



Вибір редакції

Найпопулярніші новини