Івано-Франківщина та Автономний Край Воєводина (Сербія) налагоджують співпрацю

Сьогодні, 6 липня 2011 року в старовинному Збаразькому замку (Тернопільська область) був підписаний Меморандум між Тернопільською, Львівською, Івано-Франківською обласними радами та Скупщиною Автономного Краю Воєводина (Сербія). Документ завірили від Тернопільської обласної ради – голова Олексій Кайда, від Львівської обласної ради – голова Олег Панькевич, від Івано-Франківської обласної ради – голова Олександр Сич, від Скупщини Автономного Краю Воєводина – заступник голови  Бранімір Мітровіч.

Голови обласних рад Галичини після підписання Меморандуму наголосили на необхідності налагоджувати регіональну партнерську співпрацю та підтримку процесу європейської інтеграції.

«Сербія стоїть на порозі вступу до Європейського Союзу. Ми набули неабиякий досвід практичної діяльності місцевих громад, яким із задоволенням поділимося із українськими колегами», – сказав заступник голови Скупщини Автономного Краю Воєводина Бранімір Мітровіч.

Згідно із Меморандумом, сторони домовилися про налагодження співпраці у сфері туризму, екології, новітніх технологій через прямі контакти між бізнесовими структурами, установами, у галузі освіти, охороні здоров’я, місцевого самоврядування. Зазначено у документі і збереження та зміцнення зв’язків між громадами Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської областей та українською громадою у Автономному краї Воєводина, адже там проживає близько шести тисяч українців.

Також голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич запросив сербських колег відвідати Прикарпаття. Передбачається, що заступник голови парламенту Автономного Краю Воєводина у п’ятницю перебуватиме із візитом в Івано-Франківську.

 

Леся, 06.07.2011 19:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини