Українці не задоволені платежами в суді та нарікають на відсутність комфорту в приміщеннях суду

На Івано-Франківщині вже втретє проведено оцінювання окремих аспектів діяльності Апеляційного суду, міського суду та Коломийського міськрайонного суду. В опитуванні  взяли участь не просто перехожі, а люди, які реально зіштовхувалися із судовою системою.

«Була вдало підібрана методика проведення соціологічного дослідження. Ми опитували не пересічних громадян, а осіб, які мали досвід спілкування з судовою системою. Це дало нам змогу знайти нові шляхи для вдосконалення роботи судів», — розповіли організатори.

Громадяни висловлювали свої пропозиції щодо покращення роботи судової системи. Було визначено позитивні та негативні моменти у якості роботи суддів та працівників судового апарату.

«Змістилася певні акценти задоволення чи незадоволення у роботі судів. Так найнижчими є оцінки прийнятності платежів та зручності і комфортності перебування у приміщенні суду. Покращення спостерігається в оцінках роботи дотримання термінів судових розглядів, повноті й доступності інформації розміщеної у суді та відношенні суддів до особи, яка знаходиться в залі суду», - розповіла Надія Стефанів, голова Апеляційного суду Івано-Франківської області.

Організатори запропонували продовжити роботу над цим проектом ще на 3-5 роки.

«Той досвід, який ми набули, буде корисним для всіх суддів України і допоможе їм створити систему, яка булла б прозорою і справедливою», - зазначав керівник проекту USAID «Україна: Верховенство права» Девід М.Вон.

Леся, 08.06.2011 11:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини