Міська влада хоче встановити тотальний контроль за перевізниками

Сьогодні в приміщенні українсько-канадського бізнес-центру, відбулися відкриті громадські обговорення проекту рішення міської ради «Про затвердження Положення про громадський контроль за роботою громадського транспорту міста Івано-Франківська», на яких були присутні як перевізники, так і депутати міської ради.

«Цей проект ми розробили тому, що від громадян надходять скарги, щодо неналежної роботи громадського транспорту (недотримання водієм маршруту, брудні салони чи неналежний стан зупинок) та некоректної поведінки водіїв (особливо куріння в салоні під час руху). І він буде стосуватися як приватного транспорт, так і муніципального», - повідомив Руслан Марцінків, секретар міської ради.

Під час обговорення з ініціативи перевізників було прийнято рішення, що громадські інспектори контролюватимуть не тільки транспорт, а й перевірятимуть посвідчення пільговиків.

«Дуже багато пільговиків не показують свої посвідчення, і не завжди вони є справжніми, а ми через це втрачаємо немало коштів», - розповів Михайло Срібняк, перевізник.

І хоч перевізникам не дуже сподобалась така ідея, але всі одноголосно погодилися на винесення цього проекту на розгляд міської ради.

«Нас і так контролюють з усіх сторін. В ідеальному випадку проект хороший, проте на практиці ми це так одразу не змінимо, але покращити умови зможемо. Головне, щоб і громадяни ставилися з розуміння до водіїв, адже не рідко провокації бувають і зі сторони пасажирів»,- сказав Михайло Срібняк.

Леся, 03.06.2011 17:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини