СБУ в Івано-Франківську вилучила контрабандну партію наркотиків на пів мільйона гривень

31 травня ц.р. у місті Івано-Франківську співробітники СБУ затримали 34-річного чоловіка під час отримання ним передачі з-за кордону. У посилці, замаскована під особисті речі, знаходилася контрабандна партія наркотичних засобів.

У ході огляду сумки було виявлено DVD-програвач у фірмовій упаковці. У корпусі DVD-програвача, з якого наркоділки витягнули все електронне начиння, були приховані пакунки, перемотані скотчем. Всередині співробітники СБУ виявили 170 блістерів з написами «Subutex». Всього партія складає 1190 таблеток, які, відповідно до висновку експерта, містять наркотичний засіб бупренорфін, обіг якого в Україні обмежений. Вартість такої партії на місцевому роздрібному ринку складає близько 500 тисяч гривень, а у столиці перевищує мільйон гривень.

Як встановили оперативники, у 2011 році раніше тричі судимий (за шахрайство, крадіжку та виготовлення підроблених грошей) мешканець області налагодив канал контрабандного ввезення в Україну з Європи наркотиків. Для цього він вступив в попередню змову зі своїм спільником, який, перебуваючи у одній з країн Шенгенської зони, купував таблетки  «Subutex» та організовував їх контрабандну передачу через кордон.

Управлінням СБУ в Івано-Франківській області порушено кримінальну справу ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.305(контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів), ч.2 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією наркотичних засобів, що були предметом контрабанди, та з конфіскацією майна.

Прес-центр СБ України

Леся, 02.06.2011 12:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини