В Івано-Франківську за матеріалами СБУ за хабар засуджено посадовців Архбудконтролю

Набрав законної сили вирок Івано-Франківського міського суду, яким двох службових осіб, котрі на час вчинення злочину обіймали керівні посади у інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Івано-Франківської області, визнано винними в одержанні хабара, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням.

Начальника інспекції та начальника Управління адміністративного забезпечення та ліцензування інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Івано-Франківської області затримали на місці скоєння злочину співробітники СБУ у липні 2009 року. Чиновники вимагали у підприємця 5 тисяч гривень за видачу йому ліцензії на право провадження діяльності, пов’язаної з будівництвом.

Підприємець, у якого посадовці вимагали хабара, здійснив усі передбачені законом дії для отримання даної ліцензії, що включало надання потрібних документів та сплату відповідних зборів. Чиновники інспекції Архбудконтролю в області вимагали у нього хабара лише за видачу ліцензії на руки. Оперативники затримали посадових осіб після того, як останні одержали від підприємця 3тисяч гривень та 200 доларів.

Вироком суду начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю області засуджено до позбавлення волі на термін 2 роки, начальника Управління адміністративного забезпечення та ліцензування інспекції державного архітектурно-будівельного контролю – 1 рік 5 місяців.  Суд також позбавив їх права обіймати посади, пов’язані з здійсненням функцій представника влади чи виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій терміном на 3 роки кожного.           

  

Прес-група Управління СБ України в Івано-Франківській області

Леся, 01.06.2011 20:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини