Звернення Калуської районної ради

КАЛУСЬКА  РАЙОННА РАДА

РІШЕННЯ

(сесія шостого демократичного скликання)

 

 

 

Про звернення Калуської

районної ради

Калуська районна рада занепокоєна ситуацією, що склалася в нашому регіоні, внаслідок українофобських висловлювань посадової особи місцевого самоврядування заступника міського голови міста Калуша Ігоря Насалика - Радецької Віталіни Броніславівни. З метою врегулювання соціальної напруги серед громадськості, районна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1.       Схвалити текст звернення до Калуського міського голови Ігоря Насалика  і Калуської міської ради (додається).

 

2.       Звернутись до Головного управління державної служби України з клопотанням дати належну оцінку діям заступника міського голови міста Калуша Віталіни Радецької і суміснісності їх з присягою посадової особи місцевого самоврядування.

 

3.       Прийняте звернення опублікувати в місцевих засобах масової інформації.

 

 

Голова Калуської

районної ради                                                                                 Василь Дзундза

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                          Міському голові

                                                                                                          п.Насалику І.С.

 

Депутатам Калуської міської ради

 

З В Е Р Н Е Н Н Я

 

            15 квітня 2011 року заступник Калуського міського голови Радецька Віталіна Броніславівна підчас проведення наради з медичними  працівниками публічно образила нашу національну гідність, висловлюючи фрази: «Вы – генетически недоразвитый регион…, цыгане вы немытые и нечесаные…, мне говорили, что в этом регионе была зона, теперь понятно – откуда такие гены…, вы разбиваете себе лбы, когда бьете поклоны в церкви, а ничего святого в душе у вас нет…».

            Калуська районна рада не може залишатись байдужою до україноневисницьких фраз посадової особи, яка нещодавно призначена міським головою Ігорем Насаликом керувати галуззю спільної міськрайонної  медицини. Адже пряму образу наших медпрацівників ми сприймаємо як образу жителів цілого нашого регіону. На сьогоднішній день факт приниження честі і гідності галичан набув ще й значного суспільного та політичного резонансу в Україні. Цинізм та впертість, з якою дана посадова особа продовжує поводити себе, відсутність будь-якої реакції зі сторони Калуської міської ради та міського голови на вчинок В.Радецької, збурили громадськість, викликали протестні настрої в українському суспільстві.

Неадекватність та зверхність поведінки В. Радецької підтверджуються її останніми висловлюваннями у ЗМІ, де вона не тільки не визнає, а й не усвідомлює скоєного, і призначивши себе «борцем з корупцією», вважає події стосовно її поведінки спланованою проти неї акцією, намагаючись перевести порушення присяги посадової особи місцевого самоврядування в політичну площину. Оскільки Радецька В.Б. перебуває на службі в органах місцевого самоврядування, її поведінка є не тільки аморальною, але й такою, що грубо нехтує законодавство України та нормативно-правові акти: Конституцію України, Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», Статут територіальної громади міста Калуша. Окрім того, що все сказане нею є приниженням честі та гідності людини,  однозначно є ще й  розпалюванням міжнаціональної та релігійної ворожнечі.

Оскільки Радецька В.Б.,  перебуваючи на службі в органах місцевого самоврядування, грубо порушила присягу та її дії є несумісними з подальшим перебуванням на займаній посаді, Калуська районна рада, виражаючи інтереси своїх виборців:

1.  Засуджує поведінку заступника міського голови В.Радецької, вважає її такою, що суперечить вимогам чинного законодавства про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування, загальноприйнятим нормами етики й моралі, приниженням жителів цілого регіону.

2.  На правах засновника Калуської районної центральної лікарні забороняє Радецькій В.Б. виконувати будь-які розпорядчо-управлінські функції в Калуській центральній районній лікарні.

3.   Вимагає від міського голови Ігоря Насалика негайно поставити питання перед міською радою про звільнення даної особи із займаної посади.

4.  Просить Калуську міську раду звільнити Радецьку Віталіну Броніславівну з посади заступника міського голови.

 

 

Прийнято на сесії Калуської районної ради 07 травня 2011 року

Леся, 10.05.2011 13:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини