Знайомтеся! Кращий лікар-расист Віталіна Радецька

У полку титульних українофобів і рафінованих фашистів прибуло! До міністра освіти, першому в історії людства офіційно самопроголошеному «малоросові» Дмитра Табачника, керівника прес-служби президента Ганни Герман, народного депутата від Партії регіонів Олени Бондаренко, Олеся Бузини і коханки глави держави Олени Березовської додалася ще одна скандальна кандидатура. Така собі суміш дикого дніпропетровського капіталізму з не те польським, не те радянським (що швидше за все) етнічним походженням.

Якась Віталіна Броніславівна Радецька прямо з якоїсь київської приватної клініки мером міста Калуш Івано-Франківської області, найбільшого промислового центру Прикарпаття, призначена на посаду начальника об'єднаного Калуського міського і районного Управління охорони здоров'я, та водночас заступником голови райцентру з гуманітарних питань ... на батьківщині Степана Бандери.

 З професійного боку вона себе ще ніяк зарекомендувати не зуміла. І можна тільки здогадуватися, за які такі заслуги цю панянку відрядили в саме серце Західної України. Не виключено, ми маємо справу з чимось схожим на історію навколо Олени Березовської (Залманович).

 Мер Калуша Ігор Насалик, лідер нікчемного технічного проекту «Українська партія», зліпленого з прицілом на парламентські вибори 2012 року, відомий як один з основних фаворитів Віктора Януковича на Західній Україні. І не тільки його, а ще й багатьох інших панів, що труться біля тіла Гаранта. Хтось із них, мабуть, і настійно порекомендував Насалику взяти до себе Радецьку.

 Пояснювати небайдужій громадськості свої мотиви мер особливо не став.

«Це найкращий лікар України», - от і вся відповідь.

 За іншою версією - сліди даного призначення ведуть до лінії відносин Митник-Азаров. Креатура Миколи Яновича, прикарпатський «геній медицини» Зіновій Митник, давно «проситься» на виліт з Кабміну. Йому відмовлятися виконувати вказівки центрального органу держвлади, тим більше, не варто.

Є і третє пояснення. Одночасно підсилює перші два.

Практикуюча лікар-расист як дві краплі води схожа на секретаря Ради з національної безпеки і оборони України Раїсу Богатирьову. Тільки в молодості.

 Колишній ще при першій ходці Януковича міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова запросто може влаштувати кого завгодно і куди завгодно. Тим більше близьких родичів.

 Провокатор у спідниці


 Забезпечувати належний рівень охорони здоров'я нафтохіміків Прикарпаття пані Радецька не збирається. Головна мета її перебування на новому місці точно така ж, як Табачника в Міносвіті, або у Бузини у газеті «Сьогодні» - сіяти міжнаціональну та міжрелігійну ворожнечу, розколювати Україну. Одним словом, займатися приниженнями за національною ознакою.

 Провокації, провокації. І ще раз провокації.

Режим Януковича тільки ними і займається. Змушує кланятися червоним прапорам, друкує антисемітські романи, призначає расистів керувати охороною здоров'я. Щоб нічого не виконувати з обіцяного перед виборами, і ефектно відволікати увагу виборців від розкрадання державного бюджету.

А у випадку з Галичиною - увагу однієї з найбільш політично активних частин виборців.

 
«Вы - генетически недоразвитый регион, цыгане вы немытые и нечёсаные... Мне говорили, что в этом регионе была зона, теперь понятно, откуда такие гены... Вы разбиваете себе лбы, когда бьете поклоны в церкви, а ничего в душе святого у вас нет... Пишите заявления об увольнении, всех уволю, уволю за саботаж руководителей любого уровня»

 Що це? Уривок з виступу Йозефа Геббельса, надрукованого в нацистському бойовому листку «Народний оглядач»? Маразм обкурених малоліток-скінхедів?

 Ні, це звернення Віталіни Радецької. Головного лікаря епохи Януковича.

 При Януковичі, лікар - не лікар, а пропагандист, який забезпечує покірність рабів і необхідну кількість голосів на користь пропрезидентської партії.

 Такі слова, погодьтеся, ніколи не скаже: людина хоча би трохи освічена, лікар з великої літери, інтелігент. Тому відразу виникають питання про рівень освіти і способі життя Радецької.

 Знавець вошей і багатих клієнтів

 Біографічні дані яскравої блондинки мізерні.

 На офіційному сайті Калуської міської ради на кожній сторінці красується портрет Насалика, але ніяких даних про Радецьку немає. Замість цього в розділі «Виконавчий комітет» досі розміщена інформація про її попередницю, «заступника міського голови з питань діяльності органів виконавчої влади» Романко Галину Василівну.

 Є й телефон - 7-00-22. Код Калуша - +380-3472.

Можете зателефонувати, поцікавитися як воно Віталіні Броніславівні у ворожому тилу працювати.

 Калуська газета «Вікна», описуючи першу появу Радецької в місті, в номері від 25 березня 2011 повідомляє наступне:

 «... В 1986 році закінчила медичний інститут у Дніпропетровську і наступних 10 років працювала звичайним педіатром у віддаленому регіоні на півдні Україні, згодом - в обласній лікарні та в Києві. Останніх 15 років - на керівній посаді в приватній клініці столиці ».


 Що це за «приватна клініка столиці» відшукати вдалося, але не без зусиль.

Vitaline - «клініка сучасної медицини, діагностики, консультацій». Названа, очевидно, на честь своєї засновниці, начальниці і чи не єдиного власника.

«... Клініка сучасної медицини, діагностики, консультацій, лікування, методики, ультразвукової діагностики, електрокардіографії, ехокардіографії, нейросонографії, психокорекції, колоноскопії, пластики, електрофорезу, узі, лімфодренажу»

 Але ніякої «клінікою» там і не пахне.

 Таких «клінік» в Києві сотні, якщо не тисячі.

 Стандартна шарашкіна контора з одним лікарем (багатопрофільним, правда), медсестрою і засновником Віталіною. Діагностичний центр де-небудь у напівпідвалі, заточений під викачування грошей з хворих, але забезпечених, і при цьому найголовніше наївних клієнтів.

 Почитайте коментарі під короткою інформацією про центр:

«В інтернеті пропонують багато, а насправді у них практично нічого немає для обстеження, доводилося їздити обстежитися в інші установи. Розвід на гроші, результату нуль».

«Солідарна практично у всьому. Професіоналізму не вистачає. Звернулася за порадою друзів, а потім пошкодувала. Вбухала тільки гроші».

« Головна мета клініки-збір бабла. Співвідношення ціна і якість явно схиляється на користь першого.

Тут лишень збивають з клієнтів гроші. Ганяють від одного лікаря до іншого, призначають силу-силенну аналізів, а діагноз поставити не можуть: то одне, то інше. Більше не буду звертатися і іншим не раджу».


 «Примітивізм. Не раджу. Хіба тільки гроші нікуди дівати. А так на рівні районної лікарні. Тільки пафосу багато».

 «Згоден повністю! Посередня конторка».

 «Не раджу звертатися до клініки. Просто викачка грошей, а умови й лікарі посередні. У порівнянні з іншими приватними клініками і ціни невигідні. У «Добробуті» і «Оберезі» набагато краще обслуговування, а ціни нижчі».


« Прайс-лист написаний з помилками. Неграмотність завжди відштовхує грамотних пацієнтів».

Кінець цитати.

 Ну як? Чи помітили ви тут які-небудь ознаки професіоналізму, і взагалі чогось спільного з медициною. Або, не побоїмося цього слова, з цілою «клінікою»?

 Можете не відповідати. Жертви клініки Vitaline зробили це вже до вас. Нічого крім примітивної комерції дворових масштабів, елементарного спекулювання на псевдодіагностиці вони там не побачили.

А чи могли взагалі побачити? Як правило, подібними речами займаються комерсанти, а не медики. На рахунок же медичної кваліфікації Віталіни Броніславівна існують серйозні питання.

 В одному з київських  гламурненьких жіночих журнальчиків вона проходила як «лікар-невропатолог вищої категорії, головний лікар« Клініки сучасної медицини ».

 В офіційній біографії, спущеної в районну газету, про свою кваліфікацію як «невропатолога» вона нічого не згадує. «Звичайний педіатр» і крапка. Або для гламуру «педіатр» не підходить. Де і на кого насправді вчилася фахівець з педикульозу у циган?

 Нову владу ці та багато інших питань при здійсненні кадрових призначень не хвилюють. Не це зараз для можновладців що в Києві, що в Калуші головне.

 Головне щоб кожна посада приносила нормальні фінансові дивіденди, тому краще бізнесменів на будь-якій державній посаді з подібними завданнями ніхто не впорається. Звідси і черновецькі-Добкіни в мерах, і бойки-клюєв в міністрах, а власники гіпермаркетів - у секретарях міськрадах.

 «Головна мета клініки-збір бабла», - обурюються невдахи  клієнти (зверніть увагу, не пацієнти, а саме клієнти) різноманітних «клінік сучасної медицини». Але не кожен барига або його дружина, жінка, дівчина врешті-решт, отримує при Януковичі високу посаду. Необхідно виконувати політичну складову. Принижувати політичних супротивників, влаштовувати розборки в політично неблагонадійних регіонах, займатися відвертими провокаціями.

 Тест для Тягнибока і Ко

 Чи понесе Радецька відповідальність за свої слова? Відповідь на це питання стане тестом для поки ще не добитої остаточно української місцевої демократії, а також для політичної партії ВО «Свобода» Олега Тягнибока, що контролює більшість в Івано-Франківській обласній раді. Так само як в і інших регіонах Західної України.

 Два Василя, Горбаль і Сухий, зусиллями розрізненої опозиції і тих, хто хотів би вважатися опозицією, так і не змогли втриматися на посадах керівників Тернопільської та Львівської областей. Слідом за ними повинна бути звільнена Радецька. І бажано не назад до Києва, а куди-небудь взагалі в історичне минуле.

 Про кримінальну відповідальність зараз ніхто не говорить. Органи прокуратури не в тих руках.

 На це ще прийде час.

Дмитро Добрий

Леся, 06.05.2011 14:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини