Нардепи заступилися за затриманих членів ВО "Тризуб"

Народні депутати України вступилися за затриманих "тризубівців".

Про це заявив політичний представник ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери в Івано-Франківській області Олексій Щерба.

За його словами до усіх затриманих застосовували, як моральний, так і фізичний тиск.

"Людей довели до того, що вони писали самі на себе... На Прикарпатті хлопців били приїжджі, але у Запоріжжі били набагато страшніше", - сказав представник "Тризубу".

Олексій Щерба каже, що хлопцям намагалися допомогти й народні депутати України Парубій та Шлемко.

Зокрема, як повідомив депутат обласної ради, «бютівець» Анатолій Дронь на численні звернення громадян області щодо незаконного затримання Яроша та Сушельницького, народний депутат України Дмитро Шлемко з цього приводу звернувся  до прокурора Івано-Франківської області.

Згідно інформації прокурора їх звільнено у зв’язку з не підтвердженням даних про їх причетність до вчинення злочину.

 "Також народним депутатом України Шлемком  ініційовано депутатське звернення 46 народних депутатів України до Президента України Януковича, де є відповідь Глави Адміністрації Президента України Льовочкіна щодо розгляду вказаного питання по-суті, - каже Анатолій Дронь. -  Направлені депутатські запити 46 народних депутатів України до Генерального прокурора України Пшонки, Міністра внутрішніх справ України Могильова, Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Карпачовій стосовно грубих порушень законодавства правоохоронними органами Івано-Франківської та Запорізької областей під час проведення  досудового слідства по кримінальних справах, порушених відносно членів ВО «Тризуб".

До слова, народний депутат України Дмитро Шлемко здійснює супровід вказаних справ шляхом надання доручень щодо правової допомоги членам ВО «Тризуб».

Нагадаємо, що кількох членів ВО «Тризуб» було затримано за підозрою у підриві пам’ятника Сталіну і незаконному зберіганні та перевезенні вогнепальної зброї.

Леся, 17.03.2011 13:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини