На Коломийщині затримано підробників платіжних карток

У Коломийському міськрайвідділі міліції на Івано-Франківщині за матеріалами підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу відносно декількох осіб, причетних до використання підроблених платіжних карток в терміналах.

Про це кореспонденту "Малакави" розповіли у прес-службі головного управління МВС області.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Сергій Бобик, фігурантами кримінальної справи є мешканці Чернівецької області, а також громадянин-іноземець.

Як з’ясовано, іноземець електронною поштою через мережу інтернет пересилав в Україну пін-коди до підроблених платіжних карток американськитх банків, якими можна розраховуватися в терміналах в супермаркетах чи автозаправних станціях в Україні.

Отримавши спочатку підроблену банківську картку, а потім і код до неї, підозрювані у шахрайстві громадяни України розплачувалися із знайомим іноземцем доларами, пересилаючи за кордон через «Вестерн юніон» по 150 доларів за кожних 5 підроблених платіжних карток.

За допомогою цих банківських карток надалі вони розраховувалися за придбані товари в супермаркетах та на автозаправних станціях на території Чернівецької та Івано-Франківської областей. 

Кілька днів тому осіб з підробленими платіжними картками працівники міліції затримали, як мовиться, на гарячому біля терміналу в одному з магазинів Коломиї.

На сьогодні з’ясовано причетність викритих у шахрайстві осіб до заподіяння одному з банків України збитків на суму майже 9 тисяч гривень.

Зараз міліція проводить слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення і затримання інших осіб, причетних до цих злочинів.

Правоохоронці припускають, що йдеться про злочинну діяльність організованої групи з міжнародними зв’язками.

Леся, 18.02.2011 13:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини