560 кілограмів наркотичної речовини вилучила СБУ на Прикарпатті

Продовжуються слідчі та розшуково-оперативні заходи у справі, порушеній минулого року за матеріалами СБУ щодо організованого злочинного угрупування у сфері незаконного обігу наркотиків, викритого співробітниками СБУ наприкінці минулого року в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, що у жовтні 2010 року у селі Хотимир Тлумацького району області було вилучено 2 тони марихуани на суму 3,5 мільйони гривень, знешкоджено нарколабораторію та припинено протиправну діяльність із вирощування, виготовлення та продажу наркотику, розгорнуту на 76,6 гектарах орендованих земель під виглядом рибоводного фермерського та мисливського господарств, затримано керівника організованого злочинного угрупування. Пізніше, у листопаді 2010 року, було вилучено потужний насіннєвий фонд – близько 600 літрів насіння.

5 січня цього року в ході оперативно-розшукових заходів співробітники СБУ затримали ще двох членів організованого злочинного угрупування, які переховувалися від органів правосуддя на винайнятій квартирі в одному з районних центрів області. Тепер за ґратами очікують суду вже троє членів хотимирського “наркосиндикату”.  

А у ніч з п’ятниці на суботу 29 січня співробітники СБУ вилучили в околицях Хотимиру ще одну знахідку. В улоговині між пагорками подалі від центральної дороги на березі одного з озер господарства у закинутій господарській будівлі на площі у 130 квадратних метрів було знайдено розвішані для просушки дорослі рослини каннабісу. Зважування показало цифру у 560 кілограмів сировини. Після переробки її ціна при дрібногуртовому продажі становила б близько 980 000 гривень.

Знахідку долучено до інших доказів, зібраних у матеріалах справи. Після завершення суду її очікує знищення. Про результати судового розгляду резонансної справи буде поінформовано громадськість.

Прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області

Леся, 02.02.2011 15:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини