Генпрокуратура придумала нову кримінальну справу проти Тимошенко

Генпрокуратура відкрила нову кримінальну справу проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Склад злочину, за словами прокуратури полягає  в тому, що минулий уряд купив  для сільських лікарень «не такі» санітарні машини.

Екс-прем'єр пояснила, що програма її уряду із забезпечення машинами швидкої допомоги сільських лікарень була спрямована на зниження високого рівня смертності в сільських районах України.

"Сьогодні вони сфабрикували ще одну кримінальну справу проти мене особисто за те, що я абсолютно правильно, виважено поступила і бідним селам, які не можуть доставити лікаря, фельдшера до хворого, поставила спеціальні машини, які можуть привезти лікаря, фельдшера до хворого в селі, де хворі люди знаходяться на відстані від 10 до 30 кілометрів від лікарняних закладів", - сказала вчора Юлія Тимошенко журналістам після чергового відвідування Генеральної прокуратури.

За словами Юлії Тимошенко, за статистикою, в Україні 60% людей вмирають на селі, вони вмирають не тому, що смертельно хворі, а тому що вчасно до них не може доїхати лікар, тому що в селі немає транспорту, в селі немає нічого, чим би можна було швидко лікаря або фельдшера доставити до хворого.

"Саме тому ми скористалися гарантіями уряду і для трьох тисяч сіл поставили одну тисячу машин, які дали можливість тільки за 2010 рік врятувати життя більш ніж 100 тисячам людей", - підкреслила вона. - Щоб врятувати сотні тисяч людей, ми за тисячу машин заплатили 12,5 мільйонів євро в той час, як вертоліт для Януковича, тільки щоб його довезти з Межигір'я на роботу, коштує 17 мільйонів євро...".

Як розповіли "Малакаві" в одній районних лікарень області, подаровані Урядом Тимошенко автівки, за минулий рік здійснили 496 виїздів лікарів на приписну дільницю для обслуговування викликів до дітей. Ними було перевезено 68 хворих.

В 66 випадках автомобіль виїздив в Богородчани та Івано-Франківськ для доставки донорської крові, матеріалів для дослідження та забезпечення закладу необхідними медикаментами.

Як кажуть лікарі, в автівки низький розхід палива: 8.1 літра на 100 кілометрів (в інших цей показник сягає 17-18).

Отже, кажуть в одній із районних лікарень, при виїздах на далекі відстані наяву економія пального, що є досить важливою обставиною в умовах  обмеженого фінансування.

Як зауважив головний лікар однієї із районних лікарень "кожен виїзд до хворого, своєчасно надана йому допомога чи доставка його у лікувальні заклади може бути розцінене, як врятоване життя людини".
Леся, 28.01.2011 12:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини