БЮТ «Батьківщина» вимагає від Януковича вето на Податковий кодекс

18 листопада, проігнорувавши багатотисячні протести, що прокотилися всією країною, Верховна Рада остаточно ухвалила проект Податкового кодексу, авторами якого є Азаров та Тігіпко. За кодекс повністю проголосували депутати фракцій Партії регіонів, Блоку Литвина, комуністів та корумповані владою депутати з інших фракцій. Вони всі несуть політичну відповідальність за наслідки введення в дію нового кодексу, який позбавить засобів для існування як мінімум сотні тисяч українських родин.

Нині цей документ направлено на підпис Вікторові Януковичу, після чого він вступить у силу.

Наша думка щодо цього кодексу цілком збігається з оцінками, які дали йому самі представники малого підприємництва.

Податковий кодекс нищить малих та середніх підприємців, позбавляє засобів для існування мільйони працюючих громадян та членів їх родин.

Податковий кодекс знищує середній клас як основу демократії та громадянського суспільства.

Податковий кодекс ухвалено в інтересах великого тіньового капіталу, який знімає з себе соціальну відповідальність за добробут суспільства. Захистивши власні кошти від оподаткування через виведення їх в офшори, правляча в країні олігархія весь фіскальний тягар перекладає саме на малий та середній бізнес. Втім, влада це і є сама олігархія

Із системою спрощеного оподаткування для малого підприємництва, яка існувала понад десять років та довела свою ефективність, фактично покінчено.

Малі підприємці не ходять в дорогих костюмах та не їздять на шикарних авто. Вони – звичайні вчителі, лікарі, інженери та робітники, яких життя на початку 90-х виштовхнуло на базари, погнало по світу. І весь цей час вони не шикували, а, важко працюючи, забезпечували мінімальну можливість виживати своїм родинам. Вирішивши власні проблеми, вони змогли створити ще і певну кількість робочих місць для інших.

Тепер влада, не давши їм нічого, навпаки намагається відібрати шматок хліба. Парадокс ще й у тому, що закликаючи їх «повертатися на заводи» Азаров, Янукович, Тігіпко вдають, ніби не розуміють, що у багатьох містах та селищах цих заводів і фабрик просто не залишилося. Податковий кодекс поставив кілька мільйонів людей на межу  виживання, за якою – безробіття, холод та голод. Тому десятки тисяч людей без політиків самостійно організувалися й приїхали до Києва захистити свої права.

Верховна Рада у вигляді її пропрезидентської більшості залишилася сліпою та глухою до справедливих вимог людей. Кодекс ухвалено та направлено на підпис Президенту.

22 листопада підприємці з усієї країни йдуть під стіни адміністрації Януковича вимагати президентського вето на Податковий кодекс.

Наша політична команда приєднується до ультиматуму підприємців та також наполягає, аби Янукович наклав вето на ПК.

Фракція БЮТ «Батьківщина» цілком і повністю підтримує вимоги малого бізнесу.

На звернення підприємців, наші фракції в місцевих рад різних рівнів розпочали проведення позачергових сесій для ухвалення резолюцій із вимогою до Януковича накласти вето на Податковий кодекс, тим більше, що президентом він став значною мірою тому, що  пообіцяв довірливим людям п‘ятирічні податкові канікули для малого бізнесу.

Країні потрібен справжній Податковий кодекс. Кодекс, що стимулює розвиток підприємців і зростання бізнесу. Цей кодекс має ухвалюватися на основі широкого громадського обговорення.

До прийняття справедливого кодексу ми наполягаємо на ухваленні окремого законопроекту, який розробила та внесла фракція «БЮТ Батьківщина» у Верховній Раді, і який має гарантувати збереження єдиного податку і спрощеної системи оподаткування.

У важкій боротьбі малих та середніх підприємців за своє життя – ми на їхньому боці. У випадку, якщо Янукович підпише Податковий кодекс, БЮТ «Батьківщина всіма можливими засобами сприятиме людям у захисті їхнього права на працю.

Леся, 22.11.2010 09:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини