Міліція хоче сфабрикувати кримінальну справу проти активістів, які пікетували Івано-Франківську ОДА та обласну виборчу комісію

9 листопада 2010 року у Івано-Франківську бійці спецпідрозділу «Беркут» напали на голову ВО «Свобода» Олега Тягнибока та побили кількох прихильників ВО «Свобода». Зараз правоохоронці намагаються сфабрикувати кримінальну справу проти учасників пікету, виставляючи себе жертвами.

Нагадаємо, що 9 листопада 2010 року кількасот учасників акції на чолі з головою ВО «Свобода» Олегом Тягнибоком та очільником Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександром Сичем пікетували Івано-Франківську ОДА та обласну виборчу комісію. При спробі  потрапити до приміщення обласної держадміністрації та до голови Івано-Франківської ОДА, щоб навести приклади грубих фальсифікацій, які вичинені на Прикарпатті під час виборів до Івано-Франківської обласної ради, міліція застосувала силу, в результаті якої постраждали мирні активісти.

На очах у сотень людей, правоохоронці брутально побили кількох прихильників ВО «Свобода», поваливши їх на землю та завдаючи ударів ногами. Найбільше від «беркутівців» дісталось братам Миколі та Григорію Семанишинам, які стали на захист Олега Тягнибока, коли на нього вчинили напад правоохоронці.

Наразі постраждалі вже пройшли медичну експертизу, яка визначила ступінь тяжкості їхніх ушкоджень.

Зараз правоохоронці намагаються сфабрикувати кримінальну справу проти учасників мирного зібрання. Для цього вони хочуть показати, що правоохоронці стали жертвою порушення громадського порядку. Хоча сотні свідків та відеокамери чітко зафіксували, що без будь-якого попередження саме бійці «Беркуту» почали застосовувати силу проти мирних громадян та звіряче побили прихильників «Свободи».

ВО «Свобода» вважає, що фабрикування кримінальної справи, якою зараз займаються правоохоронці, робиться з єдиною метою – залякати українців, щоб вони не виходили на вулиці і не захищали результати свого волевиявлення 31 жовтня 2010 року.

«Свобода» заявляє, що готова надати всі необхідні докази та залучити покази свідків, які підтверджують факти грубого застосування сили бійцями «Беркуту» та доводять мирний характер зібрання громади перед будинком Івано-Франківської ОДА. 

 

 

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Леся, 10.11.2010 08:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини