Переможців не судять - політолог

"Свобода", яка в Івано-Франківську отримала більшість в міській та обласній раді намагатиметься час від часу висловлювати недовіру губернатору, як про це вчора заявляв голова партії Олег Тягнибок, але це не матиме якихось юридичних наслідків.

Таку думку висловив провідний експерт аналітичного центру "Західний вимір" Олександр Колядко.

"Ситуацію, яка склалася для "Свободи" можна назвати так - переможців не судять, - аналізує Олександр Колядко. - Ніхто існуючу ситуацію з системою місцевого самоврядування не змінить і протистояння між радою та адміністрацією в області буде й надалі, особливо, враховуючи показний радикалізм "Свободи".

На думку експерта, зараз для "Свободи" важливо миттєво демонструвати свою роботу в новообраній обласній раді, оскільки така велика підтримка виборців може і скоротитися, оскільки особливих повноважень в облрад немає, а соціально-економічна ситуація залежить від центральної влади та ОДА.

"Свободівцям необхідно буде демонструвати показну боротьбу із Михайлом Вишиванюком, проте, існуюча система місцевого самоврядування дозволяє головам ОДА бути в меншій мірі залежними від облрад та в більшій - від Президента... Недовіру висловлювати, повторюсь, "Свобода" буде, проте наслідків це мати не буде", - резюмує Олександр Колядко.
Леся, 03.11.2010 14:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини