Прокуратура не порушуватиме кримінальну справу через зайві бюлетені. Неприємно, коли з тебе роблять дурня - Шлемко

Прокуратура області відмовила в порушенні кримінальної справі по факту виявлення зайвих бюлетенів в друкарні "Кубекс" 25 жовтня.

Про це сьогодні повідомив прокурор області Микола Гошовський.

За словами прокуратури, всі надлишки виборчих бюлетенів були виготовлені ненавмисно, а кримінальна відповідальність передбачена за умисне, незаконне виготовлення, наперед задумане, для подальшого використання у виборчій кампанії.

Слідство встановило, що в області не було жодного намагання сфальшувати волевиявлення громадян.

Коментуючи рішення прокуратури, народний депутат України та очевидець подій у "Кубексі" Дмитро Шлемко зазначив, що нікому неприємно, коли обманюють. Вдвічі неприємніше, за словами нардепа, коли з людей роблять дурнів.

"Саме так можна оцінити заяву прокуратури області, щодо загальновідомого факту виготовлення надлишкових бюлетенів, - каже Дмитро Шлемко. - Дурнями в цьому випадку виступають народні депутати України, депутати обласної ради, демократичні політичні сили області... Вони не сприйняли акуратно складені упаковки по три, п"ять, десять тисяч та зі спеціальними позначками для виборчих дільниць в кількості 200 тисяч бюлетені за брак".

Дмитро Шлемко каже, що вважав, що цинізму та брехні посадових осіб є межа, але від сьогодні вважає, що її немає.

"Якщо чиновник із-за своєї посади обманює всю громадськість, то це є аморально. Аморально і служити владі, яка не вживає заходів, щоб дати чесну відповідь на запитання: "хто винен?", а сприймає повідомлення, як вирок, - говорить нардеп. - Прошу запам'ятати всіх, що незалежно від рангів та звань, термінів давності для кримінальних злочинів не існує".
Леся, 29.10.2010 17:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини