Депутати облради прийняли звернення до Президента та Генпрокурора

На сьогоднішній позачерговій сесії обласної ради, приводом до якої стали події в друкарні "Кубекс", було прийнято звернення до ЦВК, Президента України Віктора Януковича та Генерального Прокурора Олександра Медведька.

Депутати вимагають розібратися в ситуації із залишковими бюлетенями та прийняти відповідні міри до винуватців інциденту.

"Обласна рада на своєму останньому сесійному засіданні звернулася до органів виконавчої влади нашої області, правоохоронних органів, територіальних та дільничних виборчих комісій діяти на виборах відповідно до чинного законодавства та норм міжнародного права, забезпечити чесні та прозорі вибори. Грубе порушення чинного виборчого законодавства свідчить про факт ігнорування звернення найвищого представницького органу влади в області", - йдеться у зверненні.

Також депутати застерегли усіх, хто причетний до виборів, діяти тільки згідно закону та недопустити фальшування волевиявлення громадян краю.

"Ще раз застерігаємо всіх членів дільничних та територіальних виборчих комісій від спокуси фальсифікації результатів народного волевиявлення і вимагаємо чітко дотримуватись законодавства про вибори, пам’ятати, що відповідальність за такі дії передбачена Кримінальним кодексом України", - говориться в тексті.

Депутати кажуть, що у випадку подальшого порушення виборчого законодавства вони залишають за собою право захисту громадян на вільне волевиявлення згідно з Конституцією України.

Леся, 27.10.2010 19:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини