Івано-Франківська "Свобода" пікетувала обласне МВС. Ми виведемо тисячі людей на вулиці - Сич

Сьогодні зранку франківські свободівці провели пікет біля будівлі обласного МВС.

Причиною акції, за словами прес-секретаря обласної організації "Свободи" Віталія Голутяка стали незаконні дії працівників МВС, які завадили активістам "Свободи" виїхати до Києва на святкування річниці УПА.

"Ми замовили два великі автобуси, але після того, як фірмам, які нам їх надали, пригрозили позбавленням ліцензії і вони на рейс не виїхали, нам довелося шукати інші варіанти. Знайшовши шість малих автобусів, в яких близько сотні активістів мали намір поїхати на святкування ми готувалися до поїздки, - розповідає Віталій Голутяк. - Аж раптом через чергові погрози іще два водія відмовилися їхати. Ще два буси завернули назад в селі Клубівці. Лише один наш автобус партизанськими шляхами таки зумів потрапити до столиці".

Свободівці наголосили, що такі дії влади є незаконними обурливими й вони будуть усіма методами боротися із свавіллю влади.

Виступаючи на пікеті, голова обласної "Свободи" Олександр Сич зазначив, що в разі повторення такого інциденту люди вийдуть на вулиці.

"У такий спосіб ми попереджаємо керівника обласного управління МВС Василя Варцабу та всю обласну владу на чолі із Михайлом Вишиванюком, якщо й надалі правоохоронці будуть перешкоджати у незаконний спосіб виявляти людям свою громадянську позицію, то завтра ми виведемо на протести тисячі людей і тоді повторяться події 2004 року", - заявив Олександр Сич.
old_editor, 14.10.2010 18:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини